ARBEJDENDE VÆRKSTEDER

Arbejdende værksteder


Den Gamle Gaard

Den smukke og velbevarede gamle købstad Faaborg havde sin storhedstid i 1700- og 1800-tallet. Mærk historiens vingesus når du besøger dette kulturhistoriske hjem, bygget i 1720, der engang tilhørte en velhavende Faaborg familie. Ejendommen er fredet. Den romantiske Tepavillon ved enden af haven har udsigt til Faaborg havn og kan ses sammen med Faaborgs øvrige herligheder.

Arbejdende værksteder i Den Gamle Gaard



I Faaborgs smukke gamle købmandsgård - “Den Gamle Gaard” vil der i gårdens små rum være arbejdende værksteder, hvor forskellige gamle håndværk bliver vist. Der vil bl.a. være spindere på rok og håndtene, og folk fra Hørvævsmuseet i Krengerup kommer og fortæller om tilvirkning af hør. Alle vil være gode for en snak.


Åbningstider

Holkegade 1

Lørdag: 10.00 - 16.00

Søndag : 10.00 - 16.00

Du kan deltage med partoutbillet (armbånd)

Filtning

Mette Østman


Arbejdende værksted

Dato: Lørdag d. 27. april

Tid: mellem 11.00 - 16.00


Sted: Den Gamle Gaard, Holkegade 1

Pris. Gratis med Partoutbillet


Mette Østman Filt driver Filtværket i Odense. Her filtes både brugsting og unika samt urner under navnet UURNA ®

Mette er en erfaren underviser, som til stadighed er nysgerrig på at udvikle filtningens teknikker og uldens muligheder. I det åbne værksted vil hun filte med både rå og forarbejdet uld og vise, hvordan løse og luftige uldfibre kan forvandles til fine og brugbare hynder og hatte, kun ved brug af vand, sæbe og håndens kraft. Der vil også være et uldvalg af Filtværkets produkter til salg.

Se evt. mere på www.metteoestman.dk og @mette.oestman

Hedestrik med dogmestrik

Mød Hedestrik på det arbejde værksted i Den Gamle Gaard:

Lørdag d. 27. april kl. 11.00 - 16.00

Søndag d. 28. april kl. 13.00-16.00


Mød Hedestrik og få fingrene i ulden. I værkstedet kan du se deres strik, høre om deres tilgang til uld og få en intro til dogmestrik (strik af rå, uforarbejdet uld).


Hedestrik sætter fokus på alt det uld, der ligger ubrugt hen hos de nordiske fårebønder - deres mission er at få folks øjne op for den ved at vise deres tilgang til den og tilgængeliggøre uldhåndværk. De vælger dogme- og fristrik som et modsvar til den kommercielle garn- og strikkeverden. 


Hvis du vil se mere om dogmestrik, kan du finde Hedestrik på

Instagram og læse mere her:

https://www.instagram.com/hedestrik/?hl=da


FLETSTRIK

KOM OG LÆR FLETSTRIK

Ida og Benedicte


Arbejdende værksted

Dato: Lørdag d. 27. april

Tid: mellem 11.00 - 16.00

Sted: Den Gamle Gaard

Holkegade 1

Pris. Gratis med Partoutbillet


Fletstrik er en lille virksomhed, der udvikler strikkeopskrifter med udgangspunkt i strikketeknikken, fletstrik. Vi arbejder ud fra en enkel og grafisk formgivning, der bringer garnet og den fletstrikkede tekstur i fokus. Indtil videre findes der fletstrikopskrifter på en vest, en sweater og en kyse. Det er vores ambition at opskrifterne skal kunne tilgås af alle strikkeniveauer, og vi har gjort os særligt umage med designet af vores opskriftshæfter, som forhåbentlig bringer glæde i strikkeposen og også kan bruges til strikkenoter undervejs i arbejdet. 



SVAMPEFARVNING

Karen Marie Wagner

Svampefarvning af garn er et forholdsvis nyt begreb i vor tid. Man har sandsynligvis kendt til svampefarvning langt tilbage i historien, det er forskere ved at undersøge. Men først i 70'erne fandt en amerikaner, Miriam C. Rice, tilfældigt ud af at nogle svampe kunne afgive skønne farver på animalske fibre som f.eks. uldgarn, - og svampefarvning som begreb var født!Der skal generelt en stor mængde svampe til at farve blot 100 gram garn. Nogle svampe indeholder meget farvestof, andre kun lidt. Og ikke alle farvesvampe er lige lette at finde derude i skoven... Kom, se og hør mere på den arbejdende stand.


Lørdag og søndag fra 10.00 - 15.00

KARTNING OG SPINDING




Lørdag og søndag

Kl. 10.00 - 13.00



Se hvordan hørren brydes skættes og hegles

Hørvævsmuseet dyrker egen spindehør, som bruges på museet, når vi rundviser og formidler hørrens vej fra strå til stof.

Hørren sås, ruskes (høstes med rod), vejres (tørres), rødnes, knevles , brydes, skættes og hegles.

De sidste tre processer vil vi demonstrere ved Knitting by the Sea i den gamle gård, og her er man velkommen til at være med.


Vi vil desuden demonstrere, hvordan man spinder hørren.


Lørdag

kl. 13.00 - 16.00

Spinding


 Britta og Edith er begge meget dygtige spindere. De vil sidde i Den Gamle Gaard og vise kunsten at spinde på rok og håndteen.



De vil være til stede i åbningstiden lørdag og søndag fra 10-16”

Garnfarvning med svampe

Lørdag:

Garnfarvning med svampe - Katrine Ørnstrup


Søndag:

Garnfarvning med svampe - Karen Marie Wagner og Katrine Ørnstrup


Arbejdende værksted

Dato: Lørdag d. 27. april og

Søndag d. 28. april

Tid: Kl. 11.00 - 16.00 begge dage

Sted: Den Gamle Gaard

Holkegade 1

Pris. Gratis med Partoutbillet


Svampefarvning af garn er et forholdsvis nyt begreb i vor tid. Man har sandsynligvis kendt til svampefarvning langt tilbage i historien, det er forskere ved at undersøge. Men først i 70'erne fandt en amerikaner, Miriam C. Rice, tilfældigt ud af at nogle svampe kunne afgive skønne farver på animalske fibre som f.eks. uldgarn, - og svampefarvning som begreb var født!


Der skal generelt en stor mængde svampe til at farve blot 100 gram garn. Nogle svampe indeholder meget farvestof, andre kun lidt. Og ikke alle farvesvampe er lige lette at finde derude i skoven... Kom, se og hør mere på den arbejdende stand i Den Gamle Gaard.

Share by: